Hvornår er det bedste tidspunkt at tage din virksomhed offentlige?

CEOs ofte ringe og spørge mig, hvad de indtægter og nettoresultat bør være før de går offentlige, de synes at mene at der er et magisk tal, der kvalificerer en privat virksomhed til at blive et aktieselskab.

Der er ingen angives beløbet af indtægter eller nettooverskud, som kræves for at tage din virksomhed offentlige, så Hvornår er det absolutte bedste tid til at gå offentligt?

Det korte svar ville være, når du ikke behøver at, eller din virksomhed ikke desperat søger finansiering for at overleve.

I stedet du leder efter kapital til finansiering af vækst og ekspansion, eller du gerne vil bruge de offentlige aktier som valuta for at gøre erhvervelser.

Men livet er ikke altid perfekt, så vi vil tage et kig på et par spørgsmål fra CEOs, der har kaldt mig søger for at gå offentlige.

Hvad skal indtægter og nettoresultat før de går offentlige? Et selskab kunne tænkes har 5 på hinanden følgende år af rentabiliteten og være en dårlig kandidat til at gå offentlig.

For nylig havde jeg en CEO kaldet mig fra sådan et selskab, indtægter og nettoresultat var identiske for de foregående fem år, men robust, sammenlignet med mange af virksomhederne du se going public på NASDAQ BB og Pink Sheets i dag.

Men jeg kunne ikke se nogen vækst i indtægterne eller nettoresultat og heller ikke nogen indikation af, at der skulle være nogle i fremtiden, den administrerende direktør vidste ikke hvor fremtidige vækst skulle komme fra.

Jeg fortalte ham, at hvis han var lige til offentlige, således at han kunne fortælle venner, han var administrerende direktør for aktieselskab derefter skulle han gå offentlige.

Men hvis han kunne udvikle en strategi for vækst og sammensætte en forretningsplan, der skitserer, hvordan han skulle vokse indtægter og nettoindkomst, han kunne blive en enestående kandidat til at gå offentlig.

Modsat af, ville være et firma, der har tabt penge i 5 år men udstiller vækst i indtægter årligt og tab er mindre.

Dette selskab har en forretningsplan og mål for virksomhedernes ekspansion og hvert år opfylde disse mål, og gå offentlige er en del af forretningsstrategien. Så du fortælle mig hvilket selskab har større potentiale for at være et vellykket aktieselskab?

Investorer er altid på udkig efter vækst kandidater til at sætte deres penge i at. Så vil de gå med den virksomhed, der har potentiale til at gøre dem flest penge i fremtiden.

En anden situation, som jeg ofte stødt på er CEOs, der ønsker at gå offentlig og ikke har nogen penge for revision eller advokatomkostninger.

Der er visse omkostninger i forbindelse med igangværende offentlige, der skal betales. Disse CEO ønsker ofte at gøre en reverse fusionen, fordi det er den hurtigste måde at gå offentlig, men offentlige skaller er dyre og kunne blive den dyreste avenue brug at gå offentlige.

Når en privat virksomhed køber en offentlig Shell, køberen skal udføre en grundig due diligence af de offentlige Shell for at sikre, at det er ren og ikke bringe alle tidligere juridiske problem at det private selskab.

Due diligence processen ofte få forsømt, fordi det private selskab ikke er bekendt med ins og outs af den offentlige arena.

Så de ofte tage tilrådes givet ved shell ejer og underkaste sig hans krav. Når virksomheder skynder sig for at gå offentlig de live ofte at fortryde det, genveje kan være meget dyrt. Jeg altid give CEOs der kalder mig alternativ til reverse fusion, som direkte offentligt udbud, forordning D eller IPO men hvis deres sind er allerede gjort, eller de måske allerede har købt Shell uden at gøre ordentlig grund diligence.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at forsøge at gøre det arbejde, men den administrerende direktør skal være advarer om farer frem og hvordan man kan forberede dem. For eksempel hvis han har en masse af aktionærer og en masse deler udestående må han vende, opdele aktier for at reducere antallet aktier udbydes til salg, herunder egen af Shell ejer.

Shell ejer vil ofte kræve det private selskab til at underskrive en aftale om ikke at vende andel inden salg, hvis de er enige om dette krav, de vil være at gøre en stor fejl.

Også hvis virksomheden ansætter en investorer relation firma at gøre PR-arbejde og betaler dem på lager vil de se en midlertidig interesse i selskabets aktier, mens IR dumping deres andel.

En IR virksomhed skal være nøje og grundigt tjek ved at bede om navnene på tidligere og nuværende klient, bare trække op diagram af deres klienter lager og se hvis du opdager en pludselig stigning i aktiekursen og en hurtig nedgang, når de begyndte dumping deres aktier.

Der er ikke sådan noget som et perfekt tidspunkt at gå offentligt og hvis du begynde at forberede tidligt du vil være fremme i skoene, starte ved at have regnskaber revideres. Dette er noget, der skal gøres og så hvis du som du går langs du plejer har den store regning på én gang.

Har en business plan udarbejdet, og det er et spejl af din vision og strategi, du vil ikke holde sig til en forretningsplan, der ikke afspejler din ideelle og dit syn på, hvad kommer til at arbejde.

Sørg for, at forretningsplanen er sund og også fleksibel, skal det tilladt for en ændring i retning når en er berettigede. En forretningsplan er som en køreplan, det har et udgangspunkt en en destination, du kortlagt den måde du ønsker at gå, men nogle gange du skal tage og anden vej derhen.

Sørg for du har dygtige kompetente mennesker i de rigtige holdninger en lille virksomhed er ikke stedet for specialist, du skal have folk, der kan multi opgave eller du tvinges til at ansætte flere medarbejdere end nødvendigt.

Husk ingen vide din forretning som du gør, men der er visse forretningsprincipper, der skal overholde, og etisk adfærd, der skal anvendes.

Hvis du bare følg den gyldne regel “Gør mod andre, og du ville have dem til jer” vil du har gjort jeres del. Fordi du altid høster hvad du sår.

Du skal være klogt i at vælge de personer du beskæftige sig med. Der er en masse skruppelløse karakter i skallen og konsulentvirksomhed, der vil sælge dig om at gå offentlig, selvom du ikke er klar.

De vil også sælge dig en Corporate Shell og alt andet, de kan, og før du ved du vil kalde en legitim konsulent til at hjælpe dig, men det kan være for sent.

For nylig havde jeg et telefonopkald fra en direktør, der havde en dejlig lille virksomhed, men han har brug for kapital til at finansiere væksten i virksomheden, virksomheden voksede hvert kvartal men var handel for øre, fordi det havde over 150,000,000 aktier i omløb.

Jeg foreslog, at han skulle gøre en reverse split, før jeg kunne gå til min finansiering mennesker, fordi ingen vil sætte penge i en virksomhed, der er så fortyndet. Han svarede, at han ikke kunne vende aktierne gøre en aftale med ejeren af shell.

Når du køber en shell gør sikker på du køber hele strømmen, og at aktier i hænderne på offentligheden er ikke væsentlig.

Ellers skal du vælge en alternativ måde at gå offentlige. Omvendt fusion er ikke den eneste måde at gå offentlige.

Omvendt fusion kan være den mindst ønskværdige mulighed for nogle mennesker, så før du tager enhver handling, kig ind i de andre tilgængelige indstillinger. Hvis konsulenten du leje kun ved Reverse fusionen måske er det tid til at kigge efter en anden. Der er ikke et perfekt tidspunkt at tage din virksomhed offentligheden, det skal være en del af din over alle business strategi og vision, og det kræver et ønske om at gøre arbejdet.

Hvis du er klar til at tage din virksomhed til næste niveau eller har nogen spørgsmål tøv ikke med at besøge vores hjemmeside:

2 Comments

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.