På jagt efter nyt tv? Her er tingene, du skal være opmærksom på

Tv’et er over de seneste par årtier blevet en integreret del af langt størstedelen af de danske hjem. For de fleste bruges tv’et til nemlig at se tv. For den yngre generation bruges det måske mere til streaming eller spil. Lige meget hvad, er det stadig en vigtig del af boligens underholdningsfaciliteter, hvilket du især opfatter, hvis tv’et går i stykker. Pludselig kan du finde dig selv siddende i sofaen uden at have det store at give dig til. Men når du skal købe nyt tv, er det ikke helt lige meget, hvad du kigger efter.

Tips til køb af nyt tv

  • Hvis tv’et er gået i stykker, og du overhovedet ikke kan leve uden, men du ikke har råd lige pt, kan du overveje at tage et lån. Med et lån uden sikkerhed, kan du hurtigt få råd til det næste tv. Det eneste du skal være opmærksom på, er de efterfølgende renter.
  • Hvilken slags? Et LED-tv er den basiske model, der handler om tv’ets lys og pixels. OLED er baseret på LED, men har bedre kontraster og højere billedkvalitet. QLED har mest fokus på lysstyrken, der er særdeles høj her.
  • Skal det være Smart-tv? Disse typer tv er dyrere end de normale, men giver mange flere muligheder. Hvis du også har abonnering på streamingtjenester, gør smart-tv’et livet lettere.
  • Hvad med opløsningen? Du kan tage den ”normale” kvalitet, nemlig Full HD (1920×1080 pixels). Ellers er der Ultra HD, hvilket er 3840×2160 pixels, og 4K, som er fire gange stærkere end Full HD. Dette kræver dog 25 m/bit internet.
  • I forlængelse af dette kan du også få HDR, hvilket giver bedre kvalitet i billedet. Der findes dog ikke meget indhold i HDR.